Vertrouwd

Modelwaarde


Vertrouwde Validatie

Het modelwaarderapport bepaalt de waarde van onroerend goed op basis van verschillende kenmerken. Er zijn een aantal organisaties die modelwaarderapporten verzorgen, maar sommige modelwaarderapporten zijn alleen beschikbaar voor leden van een specifieke brancheorganisatie. De voornaamste modelwaarderapporten zijn Calcasa, NBWO en Ortax. Validatie-instituten gebruiken 2 modelwaarderapporten bij hun validaties en ieder modelwaarderapport bevat tussen de 3 en 6 unieke referentie-objecten, afhankelijk van de eisen van de hypotheekverstrekker.

Het modelwaarderapport is al jaren beschikbaar en wordt gebruikt door organisaties om diverse redenen, bijvoorbeeld voor een analyse van de vastgoedportefeuille. In de nieuwe branche van validatie-instituten wordt het modelwaarderapport gebruikt om de waardering van onroerend goed in een taxatierapport te verifiëren.

De regel is dat de waarderingen met een groter verschil dan de vastgestelde richtlijn een nadere toelichting van de taxateur vereisen.

Het modelwaarderapport zelf is een wetenschappelijk geautomatiseerd waarderingsmodel dat analyses maakt van de locatie van het object, koopsommen in de buurt, specifieke kenmerken van het object en tal van andere zaken. Het rapport kan op verschillende manieren worden gepresenteerd door de modelwaardebedrijven en validatie-instituten, maar de feitelijke gegevens en waarden in het rapport kunnen niet worden gewijzigd.

De belangrijkste kenmerken van het modelwaarderapport welke door iValidatie worden gecontroleerd zijn:

  • Gecalculeerde modelwaarde onroerend goed
  • Betrouwbaarheidsniveau op nauwkeurigheid van modelwaarderapport
  • Opbouw van Modelwaarderapport
  • Geselecteerde referentie-objecten
  • Toelichting van de taxateur indien waarden afwijken van specifieke richtlijnen
Aanvragen

Vertrouwd

  • Erkenning NHG
  • Erkenning brancheorganisaties VastgoedPRO, NVM en VBO
  • Erkenning ABN AMRO Hypotheken Groep

Deze erkenning getuigd van vertrouwen in iValidatie.

Vertrouwen dat is verkregen door het leveren van de gewenste service en kwaliteit gedurende langdurige relaties binnen de bancaire sector en makelaarsbranche.