Vertrouwd

Gescreende Taxateurs


Vertrouwde Validatie

Het is een belangrijk onderdeel van onze verantwoordelijkheden gecontroleerde taxateurs te registreren in onze centrale database. Ook al is een taxateur lid van een brancheorganisatie en voorzien van een “kwaliteit stempel”, kan de brancheorganisatie haar leden niet controleren op de dagelijkse werkzaamheden. Zij dienen dit ook niet te controleren. De controle op kwaliteit van de dagelijkse werkzaamheden dient op dezelfde manier als de certificering van taxateur, zoals door SCVM en VastgoedCert, uitgevoerd te worden. Dit is een van de redenen voor het bestaan van de validatie-instituten.

Hieronder vindt u een overzicht van onze controles om de authenticiteit van taxateurs te waarborgen.

 • Iedere taxateur is in onze centrale database geregistreerd en ontvangt een unieke ID-code. De database bevat alle noodzakelijke informatie, documenten en overeenkomsten met betrekking tot de taxateur.
 • Om als taxateur te worden geregistreerd in onze database dienen de volgende stukken te worden aangeleverd:
  - Bewijs van inschrijving VastgoedCert, kamer Wonen/MKB of SCVM, kamer Wonen
  - Bewijs van inschrijving lidmaatschap bij één van de brancheorganisaties (VastgoedPRO, NVM, VBO of NVR) - Bewijs van verzekering voor zichzelf en de onderneming (beroepsaansprakelijkheidsverzekering) - Bewijs van registratie Kamer van Koophandel
 • Onze applicatie waarschuwt ons automatisch voor taxateurs die ongeldige of verouderde documenten hebben.
 • De geldigheid van de documenten die door de taxateurs zijn aangeleverd worden getoetst bij de openbare databanken van de betrokken instanties. Deze dubbele controle zorgt voor de authenticiteit van de document.
 • Iedere taxateur moet kunnen bewijzen dat hij/zij voldoende kennis heeft van het gebied waarin de taxaties worden uitgevoerd.
Aanvragen

Vertrouwd

 • Erkenning NHG
 • Erkenning brancheorganisaties VastgoedPRO, NVM en VBO
 • Erkenning ABN AMRO Hypotheken Groep

Deze erkenning getuigd van vertrouwen in iValidatie.

Vertrouwen dat is verkregen door het leveren van de gewenste service en kwaliteit gedurende langdurige relaties binnen de bancaire sector en makelaarsbranche.