Vertrouwd

Vertrouwde validatie


Vertrouwde Validatie

iValidatie is een validatie-instituut. De drie belangrijkste beleidsbelanghebbenden in de branche zijn de brancheorganisaties (VastgoedPRO, NVM en VBO), NHG (WEW) en hypotheekverstrekkers.

De controle van de validatienorm en de certificering is de verantwoordelijkheid van de brancheorganisaties geworden, bestaande uit VastgoedPRO, NVM en VBO.

De noodzaak van de meeste validaties tegenwoordig zijn te wijten aan de eisen van het WEW voor NHG. De NHG-normen waren de oorspronkelijke reden voor de nieuwe validatie-instituut sector, die pas dit jaar is gestart.

Voorafgaand aan de NHG-eisen die de validatie-instituten opleverden, hadden de individuele hypotheekverstrekkers hun eigen specifieke eisen. Wij hebben 7 jaar ervaring in het voldoen aan die specifieke validatie-eisen door middel van verschillende langdurige relaties met verschillende hypotheekverstrekkers.

De belangrijkste drijfveer voor het valideren van taxatierapporten is fraudepreventie. Het validatieproces minimaliseert fraude door middel van strengere controles, maar dit introduceert ook onderwerpen zoals online beveiliging, gegevensbescherming, centrale databases, screening van taxateurs, modelwaarderapporten en het concept van een taxatierapport met een kwaliteitsgarantie na validatie.

U vindt meer informatie over enkele van deze essentiële vertrouwenskwesties in het validatieproces via het menu aan de linkerkant.

Aanvragen

Vertrouwd

  • Erkenning NHG
  • Erkenning brancheorganisaties VastgoedPRO, NVM en VBO
  • Erkenning ABN AMRO Hypotheken Groep

Deze erkenning getuigt van vertrouwen in iValidatie.

Vertrouwen dat is verkregen door het leveren van de gewenste service en kwaliteit gedurende langdurige relaties binnen de bancaire sector en makelaarsbranche.