Nieuws

Nieuws


iValidatie Prijs

iValidatie Prijs

01-10-2013

Vanaf 1 oktober 2013 verlaagt iValidatie de prijs van een validatie naar € 42,50 ex.BTW

Deze prijsverlaging zorgt ervoor dat onze klanten een vrije keuze kunnen maken voor onze dienstverlening en niet vanwege financiële redenen geen gebruik meer kunnen maken van een dienstverlening die zij hebben uitgekozen.

Met een prijs van € 42,50 ex. BTW is iValidatie een voordelige keuze voor een hoge kwaliteit, professionaliteit en een goede service voor uw validatieopdracht.

Een hypotheekverstrekker verwacht een inhoudelijk kwalitatief hoogstaand taxatierapport met de juiste informatie.

iValidatie keurt een taxatierapport dan ook volgens de nieuwste regelgeving en is ISO-gecertificeerd als erkend lid van de Stichting Taxaties en Validaties. Alle taxatierapporten en bijgeleverde informatie worden digitaal via een beveiligde verbinding door een integer en behulpzaam team gevalideerd.

Wij streven er naar om u zo goed, snel en flexibel mogelijk te helpen met elke validatie en werken continu aan een nog betere validatieservice.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan zeker niet om ons te bellen op 020-3450034 of stuur een email naar info@ivalidatie.nl

terug naar boventerug naar boven
meer informatie aanvragenmeer informatie aanvragen
Fixatie

Fixatie van de getaxeerde marktwaarde

01-09-2013

Vanaf 1 september 2013 wordt er een aanvullende nieuwe regel ingevoerd voor het valideren van taxatierapporten.

Vanaf dit tijdstip krijgt de taxateur tijdens het validatieproces pas de modelwaardes te zien, nadat de taxateur de definitieve marktwaarde heeft vastgelegd (gefixeerd) van het getaxeerde object.

De invoering van deze aanvullende regel door de Stichting Taxaties en Validaties (STenV) is om nog beter de kwaliteit en onafhankelijkheid van een taxateur te kunnen waarborgen. Als een taxateur de marktwaarde fixeert, voordat hij of zij inzage krijgt in de modelwaardes kan er niet de indruk ontstaan dat een taxateur zich heeft laten beïnvloeden door de modelwaardes.

Wat is nu precies een fixatie van de getaxeerde marktwaarde?

Het fixeren van een waarde wil zeggen dat deze na het vaststellen van de waarde niet meer aangepast kan worden en definitief is. Dit betekent dat een taxateur heel zorgvuldig en nauwkeurig deze waarde moet bepalen voordat hij of zij deze fixeert.

Op het moment dat de getaxeerde marktwaarde is gefixeerd worden de modelwaardes zichtbaar en kan de taxateur verder gaan met het opstellen van het taxatierapport zoals gebruikelijk en deze ter validatie aanbieden.

Maar de referentieobjecten in de modelwaardes dan?

In de huidige modelwaardes worden ook referentieobjecten aangeleverd juist als objectief referentiemateriaal voor de taxateurs om hun eigen getaxeerde waarde te kunnen onderbouwen. Om nu te voorkomen dat taxateurs ook geen inzage meer hebben in deze referentieobjecten zijn deze wel direct zichtbaar.

De modelwaardes zijn alleen in te zien, nadat de getaxeerde waarde is gefixeerd.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of heeft u hulp nodig bij het validatieproces vanaf 1 september 2013, aarzel niet om contact op te nemen met onze helpdesk via info@ivalidatie.nl of telefoonnummer 020-3450034.

terug naar boventerug naar boven
meer informatie aanvragenmeer informatie aanvragen
iValidatie BV is ISO 9001:2008 gecertificeerd

iValidatie BV is ISO 9001:2008 gecertificeerd

03-05-2011

Met ingang van 1 juli 2011 is iValidatie BV gecertificeerd conform de regelgeving van Stichting Taxaties en Validaties.

Directeur iValidatie B.V. "De certificering door DNV bevestigt dat iValidatie BV kwaliteit biedt. Mede dankzij ISO 9001 zal de kwaliteit de komende tijd naar een steeds hoger niveau worden getild om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan taxatiemarkt." iValidatie richt zich met name op het valideren van onroerendgoedtaxaties en is gespecialiseerd in rapportverificatie, het centraal registreren van taxatierapporten, beveiliging van internetapplicaties en geavanceerde technologie om zo een beveiligd en volledig digitaal proces te kunnen bieden.

terug naar boventerug naar boven
meer informatie aanvragenmeer informatie aanvragen
New 2011 Norms

Branchebrede normering NHG

01-01-2011

http://www.stenv.nl/downloads.htm

Het Platform Normering Taxaties & Taxateurs i.o. (bestaand uit de brancheverenigingen NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar) hebben op 1 april 2010 een eerste advies uitgebracht aan de heer K.J. Schiffer, directeur van de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit advies is op 1 mei 2010 in werking getreden.
De onderdelen met een voorlopig of wat meer open karakter zijn in een tweede advies verder uitgewerkt en ingevuld. Daarnaast is tevens de regeling m.b.t. de certificering van validatie-instituten uitgewerkt.

terug naar boventerug naar boven
meer informatie aanvragenmeer informatie aanvragen
iValidatie gelanceerd

iValidatie gelanceerd

01-01-2011

Aan het begin van 2011 iValidatie BV is officieel van start gegaan.

iValidatie voegt waarde toe als onafhankelijk en transparant validatie-instituut bij het valideren van taxatierapporten en streeft naar toegevoegde waarde voor alle betrokken partijen in het proces zoals de taxateur, de hypotheekverstrekker en het WEW. In een blijvend veranderende markt biedt iValidatie de betrokken partijen naast hun core-business ook hulp bij nieuwe beleidsbepalingen en automatisering van processen. iValidatie biedt een validatieservice in een volledig beveiligde Internetomgeving. Door onze relaties hulp te bieden door middel van efficiency en de doorlooptijden continu te verkorten, kan iValidatie uw commerciële slagkracht verder verbeteren. Korte doorlooptijden en vergaande service aan relaties worden gegarandeerd door iValidatie.

terug naar boventerug naar boven
meer informatie aanvragenmeer informatie aanvragen